Twee bijzondere dames

Bij mijn dochter woonden tot voor kort twee bijzondere dames, Daisy en Cara.

Cara

Cara

Daisy, een lieve, slimme, trotse, prachtige perzische voddenbaal van ruim 14 jaar overleed geheel onverwacht nadat ze een paar dagen ziek was geweest. Ze had een nieraandoening, maar dat had ze al jaren en met een goed nierdieet ging het toch goed. Totdat ze plotseling sterk vermagerde en binnen een paar dagen overleed op 20 maart. Maar rampen komen vaak niet alleen en ruim 3 maanden later op 12 juli is ook onze lieve Cara er niet meer. Net als Daisy door nierproblemen.

Ongeveer een jaar geleden schreef ik op deze site een stukje over Cara, een heel bijzonder Italiaans zwerfkatje dat mijn dochter helemaal had betoverd, zo erg zelfs dat ze een ticket voor haar heeft geboekt en Cara heeft meegenomen naar Nederland.

Daisy

Daisy

Bijna precies een jaar nadat Cara kennis maakte met haar nieuwe mens is ze overleden. We wisten al enige tijd dat haar nieren het niet zo goed meer deden, maar ze kreeg een goed dieet onder toezicht van de dierenarts en wij hadden er wel vertrouwen in dat ze nog een poosje door zou gaan. Tot ze zomaar heel mager werd, het was een kwestie van een paar dagen. De dierenarts kon alleen nog maar constateren dat haar nieren bijna niets meer deden en dat ze nog enkele weken te leven had. Helaas, weken had ze ook niet meer, een paar dagen na de diagnose is ze ingeslapen.  Als een echte Italiaanse was ze natuurlijk gewend aan warm weer en hier in Nederland had ze het vaak koud, daarom had ze haar eigen elektrische dekentje. Als ze hierop lag kon je haar zien genieten. Toen ze zieker werd hebben we haar lekker op haar dekentje gelegd en we hebben haar gezelschap gehouden en aandacht gegeven totdat ze het genoeg vond.
In de hemel zullen ze wel blij zijn met deze bijzondere dames.Veel plezier daar lieverds, we missen jullie. Hartjes kaars

Dit bericht is geplaatst in Katten en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.