Stop het afschieten van zwerfkatten

Teken hier de petitie van de Dierenbescherming en red deze arme katten

Het wordt tijd dat we weer eens stil gaan staan bij de uitspraak van Gandhi die ik al  eerder op deze site heb geciteerd:

“De beschaving van een volk is te meten aan de mate
van respect waarmee ze met hun dieren omgaan.”

En hoe gaan wij in Nederland met onze dieren om, wij schieten zwerfkatten af. Hiermee is direct duidelijk hoe het met ons beschavingsniveau gesteld is. Met betrekking tot de katten komen er nog een paar feiten bij die ons nog dieper doen zinken op de beschavingsladder.
Veel mensen hebben wel een kat maar zijn te beroerd om het dier te laten steriliseren/castreren. Een ongecastreerde kater geeft overlast in de buurt door sproeien. Een ongecastreerde kater wordt nooit een leuke huiskat want hij is altijd op stap naar waar zijn testosteron hem maar heen voert. Dat is dus richting krolse poezen en die zijn in overvloed te vinden in de natuurgebieden rond dorpen en steden. Hier verwekt hij grote hoeveelheden toekomstige zwerfkatten die wij dan later weer beschaaft moeten afschieten. Bovendien gaat deze kat ook nog eens met rivaliserende katers op de vuist. Hierdoor loopt deze kater een groot risico om te worden besmet met kattenaids (FIV) en/of Leucose (FeLv). Voordat hij uiteindelijk aan deze ziekten zal bezwijken heeft hij waarschijnlijk een groot aantal katten van de buren ziek gemaakt. Zo zie je hoeveel aanricht als je nalatig bent met de zorg voor je huisdier. Zo is de “beschaafde mens” die met zijn weliswaar ongecastreede kater in een keurige buitenwijk woont ineens niet meer zo keurig want hij heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er in velden en bossen op een paar kilometer afstand van zijn keurige nieuwbouwhuis vele nestjes jonge zwerfkatjes worden geboren. En om het vernis van onze beschaving glanzend te houden moeten deze dieren natuurlijk worden afgeschoten, hoe beschaafd is dat…….

 Teken hier de petitie van de Dierenbescherming en red deze arme katten

Voor de mensen onder ons die uit onwetendheid hun kat nog niet hebben laten castreren zou ik zeggen, ga snel naar de dierenarts, en vergeet niet om de petitie te tekenen.

Dit bericht is geplaatst in Alle dieren, Katten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.