Poep op de stoep

Nadat een groot aantal bewoners van onze wijk een paar jaar geleden luid heeft geprotesteerd tegen hondenpoep op de stoep is het een stuk schoner geworden. Tot de afgelopen zomer. Ik begrijp niet wat de oorzaak is geweest, maar plotseling was alle normbesef ineens weer verdwenen. Als ik mijn hondje uitlaat met ik goed uitkijken waar ik loop want de keutels liggen midden op het voetpad. Wat hierbij in het bijzonder opvalt is de omvang van de drollen. Poep op de stoepZe zijn zo groot dat je je afvraagt of de hond of de baas heeft zitten poepen. Enfin, het gaat dus voornamelijk over grote honden, of niet natuurlijk, want hoe de hond zich gedraagt heeft natuurlijk alles met de baas te maken. Mijn hond poept niet op de stoep. Wij wandelen naar een natuurgebied waar geen opruimplicht is en daar gaat ze ver van het pad onder de bosjes zitten. Nu is mijn hond niet zo netjes geboren, ze is opgevoed, en zo hoort het ook. Er worden cursussen gegeven waar zowel de hond als de baas wijzer van wordt.

Vanochtend zag ik een nieuwe variant op dit asociale gedrag. Het had gesneeuwd en verse sneeuw laat sporen na. Op het pad in mijn voortuin waren pootafdrukken van een grote hond en de sneeuw pal voor mijn voordeur was over een groot stuk geel gekleurd. Iemand heeft het dus normaal gevonden dat zijn/haar hond gaat zitten plassen voor iemands voordeur.
Ja, wat moet ik daar nou op zeggen.

Dit bericht is geplaatst in Honden. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.