Hond uitlaten bij de schapen

2014 april schaapskudde 5De ene hond is de andere niet maar alle honden vinden het natuurlijk geweldig om uitgelaten te worden. Het is niet alleen het naar buiten gaan en andere hondjes tegenkomen, maar ook gezellig met je baasje op stap en even onverdeelde aandacht krijgen. Nu heeft natuurlijk niet elke hond evenveel behoefte aan beweging, dat is uiteraard afhankelijk van het ras. Mijn hondje is een Frans Buldogje en die moet echt minimaal één keer per dag goed kunnen uitrennen. Natuurlijk gaat ze wel vaker uit, maar één keer per dag gaan we minimaal 45 minuten naar een mooi rustig plekje waar ze haar energie kan wegrennen om vervolgens thuis te gaan eten en daarna in de mand uitbuiken.2014 april schaapskudde 4

Wij zijn zo gelukkig dat we een prachtig plekje vlak bij huis hebben. Het is vlak bij de stad en toch midden in de natuur. Als je tijdens het wandelen goed je omgeving observeert kun je heel veel ontdekken. Met de seizoenen verandert natuurlijk het landschap. Op onze uitlaatplaats is in april de grootste verandering, dan komen de schapen er weer aan. Vijf dagen per week graast de kudde op wisselende plaatsen aan de rand van Assen. Op bijgaande foto’s kunt 2014 april schaapskudde 2u even meegenieten van het uitzicht dat mijn hondje en ik vanaf nu bijna dagelijks hebben tijdens het wandelen.

Voor meer informatie over de schaapskudden in Drenthe zie www.bordercolliepagina.nl

Ook al wandel je in een rustig gebied, als je hond niet gehoorzaam is kun je hem/haar beter niet los laten lopen om overlast te voorkomen. Voor meer info over het opvoeden van uw hond verwijs in naar de een aantal boeken die een goede leidraad kunnen zijn.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Alle dieren, Honden en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.