Gratis af te halen ………. de prijs van een leven

BIEDT NOOIT EEN DIER GRATIS AAN

Onze kittens zijn hier 5 maanden oud

Onze kittens zijn hier 5 maanden oud

Het is een misverstand om te denken dat je sneller van je nestjes kittens of puppy’s afkomt als je ze gratis aanbiedt. Het gaat niet sneller, er komen wel andere geïnteresseerden op af. Zeker zullen er ook lieve mensen komen die op zoek zijn naar een katje of puppy, maar deze mensen zouden toch wel zijn gekomen. En wat is er mis mee om de kosten die je hebt gemaakt door de nieuwe eigenaar te laten betalen, dat is toch vanzelfsprekend het minste wat je kunt doen. Heb je helemaal geen kosten gemaakt dan heb je iets niet goed gedaan, want een kitten of puppy heeft dingen nodig die geld kosten.

Met gratis aanbieden heeft u kans dat u, behalve leuke mensen, ook ook onderstaande klanten over de vloer krijgt:

 • Mensen die slangen houden krijgen zo de mogelijkheid om gratis voer te halen voor hun huisdier. De slang eet het beestje levend op, maar wat maakt het uit ……… Het is gratis, dus niets waard. Wat zou uw kitten of puppy hiervan vinden………
 • Mensen die het wel leuk lijkt voor de kinderen om een speeltje te hebben, en het is toch gratis, dus waarom niet …….. Ja, waarom niet, maar wat doen ze als het diertje ziek wordt, gaan ze dan wel naar de dierenarts? Of vinden ze dat niet nodig, want u heeft misschien nog wel een gratis diertje over……..
 • Af en toe komen er ook gestoorde mensen op af. Die doen dan dingen met deze diertjes die je ergste nachtmerries te boven gaan. Een voorbeeld hiervan stond in De Telegraaf van 13 juli 2013. Hierin staat dat een man het leuk vond om kittens dood te schoppen, dat gaf hem een goed gevoel. Hij vond zijn hulpeloze slachtoffers via de “Gratis af te halen” advertenties op Marktplaats. Lees hier het artikel.

Als u ongewenste kittens of puppy’s hebt dan heeft u zich uiteraard al heel erg onverantwoordelijk gedragen, niet alleen tegenover uw kat of hond, maar – vooral in geval van een kat – ook naar uw buren en andere katteneigenaren. Poezen die niet zijn gesteriliseerd worden een paar keer per jaar krols en dan gillen ze de hele buurt bij elkaar. Hier komen katers op af die de hele boel eronder sproeien, soms zelfs bij mensen binnen. Veel stank en overlast dus. Bovendien vechten deze katers veel waarbij ze het risico lopen om kattenaids (FIV) of FeLv te krijgen. Hierdoor is de kat ten dode opgeschreven maar hij zal voordat het zover is nog veel andere katten besmetten. Je kat zal er maar net bij zijn.

Als je je kat of hond bewust zwanger hebt laten worden omdat je het leuk lijkt om een nestje te hebben, dan kan ik alleen maar zeggen, “geniet ervan, want het is echt ontzettend leuk”. Je moet wel op een paar dingen letten want je bent tenslotte verantwoordelijk voor een levend wezen, en dat is nogal wat.

 • Zorg extra goed voor de moeder als ze zwanger is. Geeft haar goede voeding. Vraag aan de dierenarts wat het beste is.
 • Zorg dat je weet wat te doen als er bij de bevalling complicaties zouden optreden.

  Onze poes Daisy met haar twee kittens van 4 weken oud.

  Onze poes Daisy met haar twee kittens van 4 weken oud.

 • Probeer tijdens de zwangerschap al mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in een puppy of een kitten. Maak kennis en zorg dat ze tijdens de babytijd die de pup of het kitten nog bij de moeder is af en toe op bezoek komen.
 • Zorg dat het dier lang genoeg bij de moeder blijft. Voor kittens is dat 12 weken. Tijdens die periode moet het kitten twee keer worden geënt, en in de twaalfde week moet er nog een wormkuur worden gegeven voordat het naar een nieuw huis kan. Voor puppy’s is de leeftijd 8 tot 9 weken. Ook hier geldt dat er puppyentingen moeten worden gegeven en een wormkuur. Klik hier voor goede info over puppy’s.
 • Als het diertje dan naar de nieuwe eigenaar gaat kan dat zonder dat u geld vraagt voor de goede zorgen, maar het is natuurlijk logisch dat de nieuwe eigenaar de kosten betaalt die zijn gemaakt. Deze kosten zijn voor twee inentingen, een wormkuur en voeding. Als dit een bezwaar is dan kunt u de kat beter niet meegeven. Deze kosten zullen steeds opnieuw komen, want het dier zal goede voeding en medische zorg ook in de toekomst nodig hebben. Als het nu al een probleem is dan zal het waarschijnlijk niet goed komen.
 • Tip 1: veel fabrikanten van dierenvoeding geven puppy- of kittenpakketten gratis. Heeft u een nestje informeer dan even. Het is leuk om zo’n pakket aan de nieuwe eigenaar mee te geven.
 • Tip 2: Maak foto’s van de geboorte en de tijd daarna. De nieuwe eigenaar zal dit erg leuk vinden.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Honden, Katten en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.