Buitenkat of binnenkat

Katten houden van knus, warm en veilig

Als het koud is of  het regent dan zijn er maar weinig katten buiten. Wie wel buiten is heeft niet de mogelijkheid om naar binnen te gaan wanneer hij/zij dat graag wil of is een zwerfkat want geen enkele kat kiest ervoor om de hele dag en/of nacht buiten te blijven. Merlijn doet een middagdutjeDe eerstgenoemde beschouw ik als een zwerfkat met een vast adres.

Als ik mensen vraag waarom ze hun kat niet binnenhalen als het koud is zeggen ze meestal dat vroeger de kat ook gewoon buiten kon zijn en dat ook ‘s nachts, dus kan het nog steeds. Dat is waar als het nu nog zoals vroeger zou zijn. Vroeger woonden de katten niet in een Vinex wijk maar op een boerderij of anders wel in de buurt van een boerderij. Als een kat een warme stal of een warme hooizolder heeft kan hij/zij natuurlijk daar best een lekker warm, droog plekje vinden. Maar de moderne kat heeft meestal niet meer dan een tochtig plekje onder een geparkeerde auto. Ik heb ook eens gezien dat een kat gedurende de vakantie niet in huis mocht. Ze kon door een kattenluikje het schuurtje in. Dat zou best kunnen als de eigenaren de moeite hadden genomen om een kattenluikje te nemen die met een chip opengaat. Nu ging het vreselijk mis. Het katje was nog jong en niet volgroeid en in de buurt wonen veel grotere katten die ook door dat luikje naar binnen gingen en het eten opaten dat de oppas er éénmaal daags neerzette. Slecht plan dus.Lekker slapen op een veilige plek

Als je een kat hebt zorg dan dat die naar binnen kan als het koud is.  Is er geen kattenluikje dan moet je gewoon heel vaak even de deur opendoen en de kat roepen.

Katten zijn heel bijzondere dieren. Je zult helemaal geen band met ze krijgen als je niet bereid bent om voor ze te zorgen zoals het hoort en ze aandacht en liefde te geven. Doe je dat wel dan zul je heel ruim beloond worden.

 

Dit bericht is geplaatst in Katten en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.