Eten en uitlaten van de hond. Let op de goede volgorde

Het zal u niet ontgaan zijn dat ik de gelukkige eigenaar ben van een Franse Buldog. Als wij elkaar

Eerst even lekker rennen en spelen en daarna naar huis om te eten en te slapen. Een heerlijk hondenleven

Eerst even lekker rennen en spelen en daarna naar huis om te eten en te slapen. Een heerlijk hondenleven

uitlaten dan komen wij natuurlijk wel eens andere honden tegen. Af en toe komen wij ook wel eens een andere Franse Buldog tegen. Als Franse Buldogjes een ander hondje ontmoeten die ze aardig vinden worden ze heel erg enthousiast en speels. Het valt mij op dat dit drukke gedrag bijna altijd tot gevolg heeft dat het hondje gaat overgeven. Tot nu toe heb ik dit alleen nog maar meegemaakt als bij Franse Buldogjes. Mijn hondje hoeft niet over te geven, want ik geef haar geen eten voor het uitlaten en daardoor voorkom ik dit. Als wij thuiskomen wacht ik nog even en dan krijgt ze haar eten. Na het eten loopt ze nog even door de kamer en gaat dat in haar mandje liggen uitrusten en uitbuiken. In de avond gaan we nog een keertje uit, gevolgd door een maaltijd. Tussendoor krijgt ze wel eens een kluifje, maar zelfs dat geef ik haar niet als ik van plan ben om binnen 2 uur daarna nog met haar uit te gaan.

De reden dat ik hier zo goed op let is niet alleen om te voorkomen dat ze gaat overgeven, maar ook omdat hondjes met een brede borstkas meer risico lopen op een maagtorsie. Dit is een levensbedreigende aandoening waarbij de maag om zijn as draait en zo de ingang en de uitgang van de maag afsluit. De maag zal uiteindelijk afsterven als er niet snel door de dierenarts wordt ingegrepen. Er zijn natuurlijk meer dingen die een maagtorsie kunnen veroorzaken, maar dat heb je niet altijd zelf in de hand. Zorgen dat je hond pas na het uitlaten gaat eten en dat de hond zich een poosje rustig houdt heb je wel zelf in de hand.

Heeft u hond pijn dan is het natuurlijk altijd aan te raden om naar de dierenarts te gaan. Zijn er behalve pijn ook nog symptomen als een opgezette maag, braakpogingen zonder dat er wat uitkomt en kortademigheid dan is het zaak om met grote spoed naar de dierenarts te gaan. Het hoeft natuurlijk geen maagtorsie te zijn, maar als het wel zo is wil je toch niet te laat zijn.

 

Dit bericht is geplaatst in Honden. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.